In de jaren zeventig kweekten Mon Tuerlinckx en zijn vrouw Jacqueline tomaten.
Na enkele kwaaltjes aan de maag, kregen ze te horen dat waterkers een genezend effect zou hebben.
“Baat het niet, dan schaadt het zeker ook niet”, dachten Mon en Jacqueline.
Onmiddellijk werd er een klein hoekje van de grote serres voorzien voor het kweken van waterkers.
Na wat ‘overproductie’ voor eigen gebruik besliste Mon wat waterkers mee te nemen naar de veiling.
Niet alleen de gezondheid is er ondertussen op vooruit gegaan, maar ook de kweek van waterkers.
Ondertussen hebben de tomaten plaats moeten maken en staat de 12.000 m² grote serre vol met waterkers.
Meer dan twintig jaar lang waren zoon Tony en dochter Karine het gezicht van de zaak, maar in 2023 lieten ze de zaak over aan een nieuwe eigenaar.
Koenraad Dom neemt sindsdien de verkoop en het transport naar de veiling voor zijn rekening.
Het transport gebeurt met een gekoelde vrachtwagen, zodat het product kraakvers blijft.
Karine Tuerlinckx blijft in de serres actief en leidt nog steeds de kweek en productie in goede banen.
De waterkers wordt gekweekt in kleine gootjes, in stromend water. Het klimaat in de serres is computergestuurd en wordt voortdurend geoptimaliseerd.